The Barn, Pentre, Newport

CONVERSION

The Barn, Pentre, Newport

This beautiful Barn in Newport has recently been purchased by our clients and is currently in the early pre-planning stages of inception. The brief is to maintain the many features that make the Barn such an attractive building, whilst bringing it into the 21st Century with a dramatic aluminium clad ‘wrap’ over sailing the end of the barn to create an enclosed sun terrace with views over Newport Beach.

The building itself will have increased floor area to the first floor to create space for three bedrooms, with the open plan ground floor opening onto the sun terrace. The building will be highly insulated and thermally efficient, taking advantage of the thick stone walls to create a thermal mass that will absorb and retain heat through the summer months, releasing it back into the building at the onset of a Pembrokeshire winter!

 

WOULD YOU LIKE TO KNOW MORE?

Get in touch with us at: design@rlharchitectural.com   |   01348 435 004/06